- kb. 800 g marhahús (pl. marhalábszár)
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 400 ml száraz vörösbor
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A hagymát is felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, picit pirítjuk, majd befűszerezzük.
◾️Mehet hozzá a hús, felöntjük kb. 200 ml borral és párolni kezdjük.
◾️Nagyjából 3 órán át készítjük alacsonyabb lángon, de mindenképp nézegessük és a bort is pótoljuk alatta.
Tarhonyával, bulgurral vagy főtt burgonyával tálaljuk.
A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs feltüntetve, ugyanis a hentesnél mindenki akkora és annyi húst vásárol, amennyit szeretne. Az elkészítés menet és elv kis és nagy menniség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsnyárs hozzávalóit alaposan dolgozd össze – aprítógépbe téve pár fordulat után kész is – és vizes kézzel formázz belőle csinos nudlikat, majd húzd nyársra. Grillsütőre hely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmosom, lehártyázom, fokhagymagerezdekkel megtűzdelem. Elkészítem a pácot. Az olajat a mustárral és ízlés szerint a fűszerekkel összekeverem. Egy nagyobb darab folpack alj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rostélyost szeletekre vágjuk és kiverjük. 2. Sóval, borssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban pirosra sütjük. 3. A zsírban aranysárgára pirítjuk a vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű