Családireceptkönyv.hu

Vörösboros marhapörkölt


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 800 g marhahús (pl. marhalábszár)
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 400 ml száraz vörösbor

Elkészítés:


◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A hagymát is felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, picit pirítjuk, majd befűszerezzük.
◾️Mehet hozzá a hús, felöntjük kb. 200 ml borral és párolni kezdjük.
◾️Nagyjából 3 órán át készítjük alacsonyabb lángon, de mindenképp nézegessük és a bort is pótoljuk alatta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tarhonyával, bulgurral vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Vörösboros marhapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi  hamburger
Házi hamburger

Első lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...

Elkészítési idő: munka: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pitébe töltött marharagu
Pitébe töltött marharagu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a felaprított marhahúst. Sütjük, amíg sötétbarna lesz. Akkor adjuk hozzá a sárgarépát, a hagymát, a paradicsompürét és a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Rakott gulyás a sütőből
Rakott gulyás a sütőből

60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk