menu

Családireceptkönyv.hu

Julia Child boeuf bourguignon


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g marhahus per fo (érdemes tobbet csinálni)
1 üveg vörösbor
2 pohár (cup) leves (kockábol is jo)
1 kis süritett paradicsom konzerv
fél tk kakukkfű
1 babérlevél
2 kicsi fokhagyma
fél tk só

Elkészítés:


A husit nagyobb darabokra vágjuk (fél öklömnyi) és megtorolgetjuk papirtorlovel.
Egy serpenyoben egy löttyintés olajat felmelegitunk, nagyon melegre, beletesszuk a husit, 4 percig sütjük, kozben kevergetjük forgatjuk őket.
Ha kész, áttesszük a husikat a jénaiba. A serpenyőbe pedig beleöntünk 2/3 üveg vörösbort. Fakanállal jól megkavargatjuk 2-3 percig, majd hozzáöntjük a husihoz. Hozzáöntünk még 2 nagy pohár meleg levest. Hozzáteszünk 1 kis süritett paradicsom konzervet, fél teáskanál kakukkfüvet, 1 babérlevelet, 2 kicsi összenyomott fokhagymát, fél tk sót. Lefedjük és mehet a sütőbe 3 órára lassu rotyogással. Ugy 2 óránál ha nagyon kezd elfogyni rola a lé, érdemes még bort + levest hozzátenni, hogy maradjon szaft a 3 ora végére.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhagulyás hortobágyi módra
Marhagulyás hortobágyi módra

Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzá...

Elkészítési idő: 6-8 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással

Megfőzzük a burgonyát, még melegen összetörjük. Hagyjuk hűlni. Közben nem túl kicsi darabokra felaprítjuk a vargányát, vajat olvasztunk a serpenyőbe, hozzáadunk egy pici olajat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burgundi marharagu burgonyalángossal
Burgundi marharagu burgonyalángossal

Elővettem a jó nehéz vaslábasomat és feltettem a tűzre. Levágtam egy szép szelet szalonnát, felkockáztam és egy evőkanál olívaolaj kíséretében a meleg vaslábasba tettem. Lassan kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgundi marharagu
Burgundi marharagu

A hagymát kockára vágjuk, nem kell túl apróra, a répát pedig nagyon karikákra. Olajon lepirítjuk ezeket és kivesszük a serpenyőből. Utána a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk, szin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk