250 g marhahus per fo (érdemes tobbet csinálni)
1 üveg vörösbor
2 pohár (cup) leves (kockábol is jo)
1 kis süritett paradicsom konzerv
fél tk kakukkfű
1 babérlevél
2 kicsi fokhagyma
fél tk só
A husit nagyobb darabokra vágjuk (fél öklömnyi) és megtorolgetjuk papirtorlovel.
Egy serpenyoben egy löttyintés olajat felmelegitunk, nagyon melegre, beletesszuk a husit, 4 percig sütjük, kozben kevergetjük forgatjuk őket.
Ha kész, áttesszük a husikat a jénaiba. A serpenyőbe pedig beleöntünk 2/3 üveg vörösbort. Fakanállal jól megkavargatjuk 2-3 percig, majd hozzáöntjük a husihoz. Hozzáöntünk még 2 nagy pohár meleg levest. Hozzáteszünk 1 kis süritett paradicsom konzervet, fél teáskanál kakukkfüvet, 1 babérlevelet, 2 kicsi összenyomott fokhagymát, fél tk sót. Lefedjük és mehet a sütőbe 3 órára lassu rotyogással. Ugy 2 óránál ha nagyon kezd elfogyni rola a lé, érdemes még bort + levest hozzátenni, hogy maradjon szaft a 3 ora végére.
A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2,5-óra Nehézség: KözepesA marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket. Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hátszínszeleteket mindkét oldalon meghintem a fūszersóval, kevés mustárral megkenem, kevés olajba mártom és a hūtõbe helyezem. Néhány óra múlva már süthetem is, forró zsírban va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítjük a chipotle majonézt: a tejföl, a majonéz, 2 lime leve, és a chipotle konzerv egynegyede (ha bátrak vagyunk, a levével, de akkor már elég betyáros lesz) mehet bele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű