Családireceptkönyv.hu

Sült marhatekercs (bragioli l-forn)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

8 nagyon vékony szelet marhahús
3 keményre főtt tojás
8 szelet sovány szalonna
4 kolbász (lehetőleg máltai)
cheddar sajt (elmaradhat)
1 fej hagyma
fokhagyma
friss petrezselyem
5,5 dl sör

bors

Elkészítés:


A tojásokat, a szalonnát, a kolbászt és a sajtot vágjuk apróra, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg petrezselyemmel, és ha nem máltai kolbászt használtunk, tegyünk bele koriandermagot is. Terítsünk ki egy szelet húst, és a sarkára tegyünk kb. 2 evőkanálnyit a keverékből. Tekerjük fel a húst, hajtogassuk össze, mint a tavaszi tekercset, és tűzzük meg fogvájóval vagy hústűvel. A sütőt melegítsük elő, egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat. Az olajon pirítsuk meg a hústekercseket kevés fokhagymával, míg a vér valamennyire felszívódik. Egy közepes méretű tepsibe helyezzük egymás mellé a tekercseket. Vágjuk szeletekre a hagymát, és tegyük köré. Öntsük fel annyi sörrel, hogy félig lepje el a tekercseket, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedjük le alufóliával, és 45 percig süssük. Ekkor vegyük le a fóliát, és süssük további 30 percig. Hagyományos sült burgonyával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petőfi rostályos burgonyafánkkal
Petőfi rostályos burgonyafánkkal

A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök rá olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjsza...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Esterházy-rostélyos
Esterházy-rostélyos

A rostélyos szeleteket az olajból, ecetből és babérlevélből álló pácban pihentetjük a hűtőben 2-3 napig. A hússzeleteket a felforrósított zsíron elősütjük és félretesszü...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Polpette in sugo di pomodoro - Szicilíai húsgombóc
Polpette in sugo di pomodoro - Szicilíai húsgombóc

Egy alacsony falú edényben olívaolajat hevítünk és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Kb. 10 perc pirítás-párolás után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a hámozott par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Terik daging (indonéz marharagu)
Terik daging (indonéz marharagu)

A páb hozzávalóit összekeverjük. A marhahúst 4-5 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük a páclével, berakjuk a serpenyőbe, és összeforraljuk a hozzáadott kókusztejjel. Ezután belerak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk