Most készül ?Életem első szalagos fánkja ?
Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot. Keverd össze 1 kg liszttel. 4 dl tejben keverj el 6 tojássárgáját, 6 ek. cukrot és csipet sót. 15 dkg olvasztott vajjal és a liszttel dagaszd össze. Legyen rugalmas. Keleszd egy órát, majd nyújtsd ujjnyi vastagságúra és lyukas fánkszaggatóval vagy két pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Bő, de nem forró olajba tedd 25-30 másodpercre. Ebből az adagból kb. 40 fánk lesz.
Most készül ?Életem első szalagos fánkja ?
Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot. Keverd össze 1 kg liszttel. 4 dl tejben keverj el 6 tojássárgáját, 6 ek. cukrot és csipet sót. 15 dkg olvasztott vajjal és a liszttel dagaszd össze. Legyen rugalmas. Keleszd egy órát, majd nyújtsd ujjnyi vastagságúra és lyukas fánkszaggatóval vagy két pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Bő, de nem forró olajba tedd 25-30 másodpercre. Ebből az adagból kb. 40 fánk lesz.
Összegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Ebből a menny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fánkok elkészítése: A sütőt 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegítjük. A vizet a vajjal, sóval és cukorral összeforraljuk, hozzáadjuk a lisztet és összemelegítjük, kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót 2. nedves kézzel kb. diónyi golyókat gormázunk 3. bő (teljesen át tudjanak fordulni a fánkok...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes