Most készül ?Életem első szalagos fánkja ?
Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot. Keverd össze 1 kg liszttel. 4 dl tejben keverj el 6 tojássárgáját, 6 ek. cukrot és csipet sót. 15 dkg olvasztott vajjal és a liszttel dagaszd össze. Legyen rugalmas. Keleszd egy órát, majd nyújtsd ujjnyi vastagságúra és lyukas fánkszaggatóval vagy két pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Bő, de nem forró olajba tedd 25-30 másodpercre. Ebből az adagból kb. 40 fánk lesz.
Most készül ?Életem első szalagos fánkja ?
Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot. Keverd össze 1 kg liszttel. 4 dl tejben keverj el 6 tojássárgáját, 6 ek. cukrot és csipet sót. 15 dkg olvasztott vajjal és a liszttel dagaszd össze. Legyen rugalmas. Keleszd egy órát, majd nyújtsd ujjnyi vastagságúra és lyukas fánkszaggatóval vagy két pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Bő, de nem forró olajba tedd 25-30 másodpercre. Ebből az adagból kb. 40 fánk lesz.
1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és lapokat nyújtunk belőle. 2. Elkészítjük a pudingot, még melegen beletesszük a tejfölt és jól elkeverjük. 3. Tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 2 részre osztjuk, majd gáztepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik rész tésztát a tepsibe helyezzük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA készen vett leveles tésztát széthajtogattam, már eleve ki is volt nyújtva, úgyhogy egyből a tepsibe került. A tésztát nagyjából 3 részre osztva, a közepét meghagytam a töltelékn...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a margarint a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot és végül a tojások habbá vert fehérjét. Egy jénai tál aljára egy réte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű