Hozzávalók 4 főre:
4 db nagy fej vöröshagyma
3 db tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
só-, bors-, őrölt fűszerpaprika-, fokhagymasó-, chili ízlés szerint
A megtisztított vöröshagymának levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleteljük, mint egy pizzát. Nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától függően kb. 1-2 cm-t hagyjunk a hagyma alján egészben. (Tehát úgy vágjuk cikkekre, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek.)
Olívaolajat öntünk egy kisebb lábosba, majd a kockára fölvágott vöröshagymát elkezdjük pirítani. Mikor már egy kicsi színt kapott a vöröshagyma, akkor hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes