Hozzávalók 4 főre:
4 db nagy fej vöröshagyma
3 db tojás
1,5 dl tej
15 dkg liszt
só-, bors-, őrölt fűszerpaprika-, fokhagymasó-, chili ízlés szerint
A megtisztított vöröshagymának levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleteljük, mint egy pizzát. Nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától függően kb. 1-2 cm-t hagyjunk a hagyma alján egészben. (Tehát úgy vágjuk cikkekre, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek.)
A szalonnát csíkokra vág, serpenyőben kisüt. Rá a káposzta. Kis vízzel felönt, pirospaprikával megszór. Rá a méz, frissen őrölt bors, ha kell, kevés só. Jól átpirít (ha kell, néh...
Elkészítési idő: fél Nehézség: KönnyűBurgonyát megpucoljuk, megmossuk, 2 mm vastagra vágjuk. Egy kerek sütőformát /kb. 20 cm-es/ kikenünk a vaj és olaj keverékével, beleállítjuk a burgonya szeleteket kicsit megdöntv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és kikeverjük. A liszt hozzáadásával csomómentesre dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a lisztet egy keverőtálba, szórjuk rá a sütőport és a sót. Üssük hozzá a tojást, tegyük bele a lereszelt tormát és a vékony csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes