a túrókrémhez
25 dkg túró
12,5 dkg mascarpone
7,5 dkg cukor
fél rúd vanília kikapart magjai
1 kezeletlen citrom héja
2 dl hideg tejszín
az áfonyaszószhoz:
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
1 kezeletlen citrom héja
egy nagy marék babapiskóta
néhány szem friss áfonya
Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
A túrókrémet és az áfonyaszószt babapiskótával rétegezve pohárba szedjük. Szórhatunk közé néhány szem friss áfonyát is.
1. Szétmorzsoljuk liszttel a margarint. Beletesszük a tojást, a sütőport, a porcukrot, majd alaposan összegyúrjuk tejföllel. Fél órát hagyjuk pihenni. 2. A töltelékhez feltesszük...
Elkészítési idő: 60 percA tojásssárgákat a cukorral, olajjal, vizzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütöport, lisztet, végül a tojások kemény habját Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzunk, az a...
Elkészítési idő: 20A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojás...
Elkészítési idő: 45 percÖsszegyúrom na hozzávalókat és a sütemény forma pisztollyal tepsibe nyomom a kekszeket. 150-160 fokon süttem
Elkészítési idő: