menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 5 tojás

20 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 cs sütöpor



3 ek cukrozott kakaó

1 dl olaj

1 dl viz

7 db alma

fél cs örölt fahéj

1 cs vaniliás cukor

A krémhez: 2 cs vanilliás pudingpor

20 dkg kristály cukor

5 dl tej

20 dkg rama

Elkészítés:


A tojásssárgákat a cukorral, olajjal, vizzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütöport, lisztet, végül a tojások kemény habját

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzunk, az aljára a vékonyra szeletelt, hámozott alma kerül, 3 réteggel beboritjuk, fahéjjal megszorjuk. majd vaniliás cukorral is meghintjük. Ráöntjük elöbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 3 ek cukrozott kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segitségével kicsit összehúzzuk a két szinü tésztát, ettöl lesz márványos, ha megsül.

Elömelegitet sütöben , tüprobáig sütjük

Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorra megfőzzük, ha kihült a margarinal krémesre keverjük.

A kihült tésztát kiboritjuk a tepsiböl, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét csoki darával megszorjuk

sütési hőfok: 180c

sütési mód: alul felül sütés

tepsi mérete: 37X25 cm

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boci muffin
Boci muffin

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis pöfeteg
Csokis pöfeteg

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Chec
Chec

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat) zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres - Trifle
Epres - Trifle

1. A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 100 ml tejjel. 2. A maradék tejet és a tejszínt felforralj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk