menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 5 tojás

20 dkg porcukor

20 dkg liszt

1 cs sütöpor



3 ek cukrozott kakaó

1 dl olaj

1 dl viz

7 db alma

fél cs örölt fahéj

1 cs vaniliás cukor

A krémhez: 2 cs vanilliás pudingpor

20 dkg kristály cukor

5 dl tej

20 dkg rama

Elkészítés:


A tojásssárgákat a cukorral, olajjal, vizzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütöport, lisztet, végül a tojások kemény habját

Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzunk, az aljára a vékonyra szeletelt, hámozott alma kerül, 3 réteggel beboritjuk, fahéjjal megszorjuk. majd vaniliás cukorral is meghintjük. Ráöntjük elöbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 3 ek cukrozott kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segitségével kicsit összehúzzuk a két szinü tésztát, ettöl lesz márványos, ha megsül.

Elömelegitet sütöben , tüprobáig sütjük

Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorra megfőzzük, ha kihült a margarinal krémesre keverjük.

A kihült tésztát kiboritjuk a tepsiböl, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét csoki darával megszorjuk

sütési hőfok: 180c

sütési mód: alul felül sütés

tepsi mérete: 37X25 cm

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csillag,napraforgó
Csillag,napraforgó

1. Helyezzük a vizet, a cukrot és a friss élesztőt a keverőedénybe és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton. 2. Adjuk hozzá a joghurtot,tojást, lisztet, majd utána a sót és dagasszuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Legcsokisabb csokis keksz (Brownie féle)
Legcsokisabb csokis keksz (Brownie féle)

Az első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Francia citromtorta
Francia citromtorta

A hozzávalókat összegyúrjuk. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem). Amíg a többi hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta

A legjobb ha van maradék palacsinta, ha nincs akkor sütök néhányat. A töltelékhez egy csipet sóval kemény habbá verem a tojásfehérjét. Egy tálban a vajat habosra keverem a porcuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk