menu

Családireceptkönyv.hu

Babérleveles libacomb ribizlimártással


Írta:

Elk. idő: 8 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A libához:
• 7 fej vöröshagyma
• 6 édesebb alma
• 5 ág fekete üröm
• só, bors, cukor
• 4,5 -5 kg-os konyhakész egész liba
• 1 csomag leveszöldség
• hurkapálca
• erősebb cérna

A szószhoz:
• 400 ml húsleves alaplé
• 2 ek. ribizlilekvár
• babérlevél
• bors, szegfűszeg, só
• teatojás

Elkészítés:


A töltelékhez 4 hagymát felaprítunk, a 4 almát megmossuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk. A 3 szál fekete ürmöt megmossuk, szárítjuk, aprítjuk. Az almát, a hagymát és a fekete ürmöt összekeverjük, és egy teáskanálnyi sóval, kevéske borssal és fél teáskanál cukorral összekeverjük.
A konyhakész libát alaposan megmossuk, a vizet felitatjuk a húsról, kívül és belül sóval és borssal bedörzsöljük. Az 1. lépésben elkészített tölteléket belerakjuk, a nyílást a hurkapálcával lezárjuk, cérnával körbetekerjük. A liba szárnyait ugyancsak összekötözzük.
A sütőt 75-100 °C-ra előmelegítjük. A maradék három vöröshagymát is felaprítunk, a leveszöldségeket megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk. Két almát megmosunk, kimagozunk és negyedelünk. Az összes zöldséget és az almát 2 ág morzsolt fekete ürömmel összekeverjük, egy tepsibe tesszük, majd ráfektetjük a libát. A mérsékelten forró sütőben körülbelül 7 órán keresztül sütjük, néha megszurkáljuk, hogy a zsír kifolyhasson.
100 ml vizet egy evőkanál sóval összekeverünk. A libát a sütőből kivesszük, sütőrácsra helyezzük, majd visszatoljuk a sütőbe, és 150-175°C-on további 50-60 percig pirítjuk, 15 percenként a sós vízzel bekenegetjük.
A szószhoz a tepsiben sült zöldségeket, almát szűrőkanál segítségével áttesszük egy lábosba, hűlni hagyjuk.
A húsleves alaplébe belekeverjük a ribizlilekvárt. A teatojásba beletesszük az egész borsokat, szegfűszeget és a 2 babérlevelet, amit aztán a ribizlis alaplében 10 percig főzünk.
A teatojást eltávolítjuk, a mártást botmixerrel átdolgozzuk, két percig főzzük. ha szükséges, sóval, borssal tovább ízesítjük.
A libát a sült zöldségeken tálaljuk, a szósszal meglocsoljuk.

Babérleveles libacomb ribizlimártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Tojásos csirkés karfiolsült
Tojásos csirkés karfiolsült

A csirkemellet felkockázzuk és lesózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk. A főtt tojást megpucoljuk és tojásszeletelőn mindkét irányból fels...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal
Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A lisztet összekeverjük étkezési keményítővel, hideg vízzel és egy csipet sóval, és összekeverjük őket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi tekercs
Tavaszi tekercs

Kokuszzsirban megdinsztelunk 2-3 fej hagymat. Hozzaadunk 1,5 kg daralt csirkehust. Kisse sutjuk, de nem piritjuk! 1,5 kg csikokra vágott kaposztat, 50 dkg egész vékonyra szelt s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros egész csirke
Mézes mustáros egész csirke

A csirkét megtisztítom ,az olajat a mézzel mustárral -fűszerekkel szárnyas-magyaros fűszerrel jól összekeverem,a csirkét jó alaposan bekenjük a mézes mustáros fűszeres páccal hagyj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk