Családireceptkönyv.hu

Cigànypecsenye


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg bőrös szalonna
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors
60 dkg tarja
olaj
50 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:


A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.

Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, majd félretesszük őket. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász, mellé pedig főtt burgonyát kínálunk.

Cigànypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi sertésszelet recept
Bakonyi sertésszelet recept

A húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a f...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Receptek tárcsán
Receptek tárcsán

Sertés tarja tárcsán Tárcsázni jó! A tárcsán mindig finom étel készül. Legtöbbször hús. Ez lehet tarja, csirke, szalonna, virsli, kolbász… a tárcsán való sütésben még az is jó,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ferenc
TÖLTÖTT DAGADÓ
TÖLTÖTT DAGADÓ

1. A húst tisztítást után sózzuk, borsozzuk. Félretesszük. 2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet aprítjuk. 3. Elkészítjük a tölteléket. A szikkadt zsömléket koc...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jóasszony szelet
Jóasszony szelet

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk