2 tojásfehérje
65 g nádcukor
100 g daráltmandula
Krém:
2 tojássárgája
2 dl tej
1 ek liszt
30 g nádcukor
1 rúd vanília
80 g vaj
40 g mandula
A mandulás tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a darált mandulát. (Nagy mozdulatok, alulról fölfelé, kívülről befelé.)
A tésztát 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába simítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd keresztben két lapra vágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a keményítővel, a cukorral és a vaníliarúd magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. Alacsony lángon, folyamatos keverés közben sűrű pudingot főzünk belőle. Végül hozzákeverjük a kockákra vágott vajat is, és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A krém kb. felével megkenjük az alsó lapot, majd ráfektetjük a másodikat, és a tortát teljesen bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt vagy durvára vágott mandulát száraz serpenyőben picit megpirítjuk, kihűtjük, majd megszórjuk vele a tortát.
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába. A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 tortalaphoz: 6 tojás 12 dkg porcukor 10 dkg liszt 9 dkg darált dió 6 g sütöpor Tojások sárgaját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütöport ,,é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű