10 dkg 70%-os étcsokoládé
15 dkg cukor
4 dl vodka
/vagy rum/
4 dl tejszín
2-3 narancs leve és 1 reszelt héja
A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét és a reszelt narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáöntjük a vodkát, és egy sűrű szövésű szűrőn keresztül üvegekbe szűrjük a kész likőrt. Lezárjuk, és hűtőben tároljuk.
5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, habverővel felverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből, cukorból fahéjjal szirupot főztem, majd hagytam hűlni. Amíg hűlt, leszedtem a citromfű ágacskákat, megmostam, majd lecsipegettem róla a leveleket, és felaprítottam. Ráönt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes