10 dkg 70%-os étcsokoládé
15 dkg cukor
4 dl vodka
/vagy rum/
4 dl tejszín
2-3 narancs leve és 1 reszelt héja
A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét és a reszelt narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáöntjük a vodkát, és egy sűrű szövésű szűrőn keresztül üvegekbe szűrjük a kész likőrt. Lezárjuk, és hűtőben tároljuk.
2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban és kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű