Muffin:
130 g liszt
2 tk. sütőpor
100 g szeletelt mandula
1 kk. fahéj
fél kezeletlen citrom héja
100 g sütőtök (nyersen)
100 g nádcukor
2 kisebb tojás
100 ml étolaj vagy dióolaj
150 ml tej
Krém:
120 g fehér csokoládé
120 g natúr sajtkrém (pl. Philadelphia vagy mascarpone)
fél kezeletlen citrom héja
fél rúd vanília
A muffinokhoz a sütőtököt aprítógépben finomra aprítjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőtökkel elkeverjük a lisztet, a sütőport, a mandulát, a fahéjat és a lereszelt citromhéjat.
Egy másik tálban összekeverjük kézi habverővel a nedves hozzávalókat: a nádcukrot, a tojásokat, az olajat és a tejet.
A nedves hozzávalókat a lisztes keverékkel összeforgatjuk. Egy muffintepsit kibélelünk kapszlikkal, és a mélyedésekben elosztjuk a tésztát. A muffinokat 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, átsültek-e. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A krémhez a fehér csokoládét megolvasztjuk (óvatosan, könnyen megég!), és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű krémsajtot, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. A krémet kb. negyed órára hűtőbe tesszük, majd csillagcsöves habzsák segítségével kis habrózsákat nyomunk a muffinok tetejére. (vagy nem flancolunk, hanem egyszerűen a tetejére halmozzuk egy kanállal.
1. Kelt tésztát készítünk: a hozzávalókat robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, a tejet langyosan adjuk hozzá. Mivel por élesztőt használunk, nem kell felfuttatni a tejben az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát és a hagymát lereszeljük és kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Összegyúrása-dagasztása ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükség lesz még egy nagyobb habzsákra is, amellyel a profiterolgolyókat formázzuk és töltjük. Bármelyik nagyobb boltban, bevásárlóközpontban kapható. (Megj.: direkt kipróbáltam, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverjük a darált kekszet, a porcukrot és kakaóport. Hozzáadjuk a rumot, tejet, lekvárt. Jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk belőle és a kókuszreszelékben meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű