fél csomag spenót
12,5 dkg túró
12,5 dkg sajtkrém (tolle)
0,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só, bors
0,5 kk szerecsendió
kifőtt tészta, reszelt sajt
A kiolvasztott spenótot kinyomkodjuk a víztől. Hozzáadjuk a túrót, sajtkrémet, fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt is (lehet több is, mert a tészta felszívja majd). Ezt a mártást a kifőtt tésztával is összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá és megsütöm.
Tehetsz még bele bármilyen zöldséget is, brokkolit, stb. vagy ha nem húsmentesen szeretnéd, apróra vágott főtt sonkával is nagyon finom.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró koc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsli és a kolbász kivételével mindent meg kell főzni. A tepsit olajjal ki kell kenni, és alulra tejfölt tenni. Sima sütéssel kb fél óra alatt összesül 180-200 fokon.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni, közben elkészítjük a ragut. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt tarját, a pap...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű