fél csomag spenót
12,5 dkg túró
12,5 dkg sajtkrém (tolle)
0,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só, bors
0,5 kk szerecsendió
kifőtt tészta, reszelt sajt
A kiolvasztott spenótot kinyomkodjuk a víztől. Hozzáadjuk a túrót, sajtkrémet, fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt is (lehet több is, mert a tészta felszívja majd). Ezt a mártást a kifőtt tésztával is összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá és megsütöm.
Tehetsz még bele bármilyen zöldséget is, brokkolit, stb. vagy ha nem húsmentesen szeretnéd, apróra vágott főtt sonkával is nagyon finom.
A szalonnát és a kockára vágott kolbászt kevés zsíron megpirítom, majd beleteszem a kockára vágott hagymát. Mikor a hagyma üveges lesz, akkor beleöntöm a tarhonyát és sűrű kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst a rizzsel, tojással és fűszerekkel összekeverjük és nem túl nagy gombócokat formázunk belőle.A gombócokat lisztbe forgatom, és úgy teszem bele a paradicsomlébe. Ezzel a haba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű