- 1 közepes v nagy cukkini
- sajt (bármilyen, de minél erősebb íze van, annál jobb)
- zöld (friss zeller, lestyán, petrezselyem v bármi)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 löttyintés balzsamecet vagy citromlé
- só, bors, fokhagymapor
Egy serpenyőben (én wokban csináltam) vajat olvasztunk fel, rádobjuk a feldarabolt hagymát, majd a fűszereket, a felaprított "zöldet" és pár percig kevergetjük.
Aztán rárakjuk a lereszelt cukkinit, kis sót és kb 15 percig pároljuk/sütjük (fedő alatt, ha van), miközben egyszer-kétszer megkavarjuk, hogy ne tapadjon le.
Ha már az egész jól összetottyadt, akkor mehet bele a löttyintés balzsamecet és a lereszelt sajt. Ha a sajt elolvadt, és rendesen elkevertük, elzárjuk a tüzet és kész is. Kenyérre kenve vagy köretként tálalható.
- A sajt lehet tömlős is, vagy háromszög maci sajt :)
- Minél kisebbre reszeled a cukkinit, annál jobb.
- Ha a végén az egészet leturmixoljuk, úgy könnyebben kenhető, bár én azt még sose próbáltam.
1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 40 percA tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát,...
Elkészítési idő:A krumplit héjában főzöm, kihűlés után kockázom, hozzáadom a főtt tojásokat apróra vágva, valamint az előre lesózott, felkarikázott hagymákat. A majonézt összekeverem tejföllel és...
Elkészítési idő: