menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú mártás


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db piros színű paprika
• 1 db kisebb sárgarépa
• 1/4 zellergumó
• 1 kis paradicsompüré (konzerv v dobozos v üveges)
• 1 teáskanál ételízesítő
• 1/2 konzerv darabolt ananász
• ketchup
• só
• cukor

• 1 csapott ek. finomliszt
• 1 kk. gyömbér
• 1 kk. őrölt szegfűszeg
• 1-2 kk. ecet

• kevés olaj

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk.

Hozzáadjuk az (előrefőzött vagy gyufaszál nagyságra szelt) répát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, s felöntjük az ananászkonzerv levével és/vagy 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel (vagy húslével).

Beledobjuk a darabolt ananászt, sózzuk. Cukorral, ketchuppal ízesítjük, és majdnem készre főzzük.

Mehet bele a liszt, a gyömbér és a szegfűszeg. Ha besűrűsödött (vagy lehet a liszt előtt is), mehet az ecet, ami megadja a savanyú ízét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Serpenyőben megsütött csíkokra szelt csirke- vagy pulykahúsra öntve, főtt rizzsel kínálható.

A kép csak illusztráció. :)

Édes-savanyú mártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
RAKOTT KRUMPLI BESAMEL MÁRTÁSSAL
RAKOTT KRUMPLI BESAMEL MÁRTÁSSAL

A krumplit megmossuk es hejaban megfozzuk A tojasokat is kemnyre fozzuk A krumplit karikara vagjuk,ha nagyok,akkor elore felbevagjuk es ugy szeleteljuk A tojasokat szinten ka...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Spenótos rizottó - TCM
Spenótos rizottó - TCM

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A spenótot, ha kell, megmossuk. Egy nagy lábasba tegyünk kb. 1 ek vajat és 2-3 ek olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a felaprított vö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Színes zöldségpite, áfonya mámora
Színes zöldségpite, áfonya mámora

A zöldségeket megmossuk, a paprikát, cukkinit, paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben olajat forrósítu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sonkás-sajtos lepény
Sonkás-sajtos lepény

Készítsük el a tésztát. Lehetőleg minden összetevő legyen jó hideg. Dolgozzuk össze egy konyhai keverőgépben,sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, ne dolgozzuk túl, végezzünk vele hamar....

Elkészítési idő: kör alakú!
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk