2016.01.23.
Sárgarépát, fehérrépát, zellert, kockára vágom, a vöröshagymát félbe és karikára.
A csikecombot befűszerezem szárnyasfűszerkeverékkel.
A húst kókuszolajon vagy zsíron átpirítom. Kiszedem, belerakom a zöldséget, átpirítom.
Átrakom egy tepsibe vagy cserépedénybe. Kevés vörösbort öntök rá.
Lefedem alufóliával és 1 órát sütöm 220 fokon.
Nokedlit készítek és a zöldséget belekeverem.
Tálalom.
2017.07.16.
Kruplit, zöldséget, sárgarépát kockára vágok.
A combokat besózom, borsozom, zsíron pár percig pirítom, majd a zsíron a zöldségeket is átpirítom.
Egy fej vöröshagymát karikára vágok és szintén kicsit pirítom a zöldségek után.
Jénaiba átrakom a hagymát, zöldségeket és megsózom. Rápakolom a combokat. Egy paprikát karikára vágok, rászórom a hús mellé. Egy paradicsomról lehúzom a héját vékonyan felszeletelem, és a hús mellé rakom. Pár cikk fokhagymát ráreszelek a húsra.
Kb 10 dkg füstölt szalonnát pici csíkokra vágok és a húsok tetejére teszem. Egy dl vizet öntök a jénaiba, alufóliával betakarom és 12.25-kor beteszem a hideg sütőbe. 230 fokon kezdem sütni alsó+felső sütéssel.
A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat serpenyőben hirtelen átsütjük. Egy tepsibe tesszük a fűszerezett zöldségeket és a hússzeleteket, leöntjük alaplével. 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük leta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA májat tisztítsuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, amit felöntünk annyi tejjel, hogy ellepje. A póréhagymát vágjuk fel vékony karikára, és egy serpenyőben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet sóval, borssal ízesített vízbe áztatjuk. Közben a karalábékat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. A vöröshagymát átfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes