25 dkg csicseriborsó
5-6 ek szezámmag
5 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
0.5 db citrom leve
1.5 dl víz (ízlés szerint a főzővízből)
só
bors
kömény
esetleg petrezselyem
A csicseriborsót beáztatjuk, 1-2 napra a hűtőbe tesszük. (A csicseriborsó nehezen adja meg magát, sokáig kell főzni. Az áztatással lehet rövidíteni a főzési időn.)
A főzés napján feltesszük a csicserit főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörköljük. A fokhagymát felaprítjuk.
Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden hozzávalót. Egy botmixerrel pépesítjük.
Rengeteg verziója van, egyéb fűszerekkel is ki lehet próbálni pl.: chili. Én a végén MUSTÁRT adtam még hozzá, szerintem nagyon jót tesz neki! :)
Szendvicskrémként pirítósra kenve, mártogatósnak és köretnek is jól elmegy.
A zöldségkeveréket roppanósra pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A krémsajtot, tejfölt, főtt tojás sárgáját, 1 db pépesre reszelt almát simára keverünk, sózzuk, borsozzuk, majd az aprór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral és a sóval elkeverjük 1 dl vízben, és a burgonyakockákra öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkoli, Möhre, Radieschen und Apfel putzen und waschen. Brokkoli in Röschen teilen. 50 ml Wasser zum Kochen bringen und die Brokkoliröschen darin 2-3 Minuten blanchieren. Anschli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, az olajjal kikenjük, majd a sütőben felforrósítjuk. A tojásokat felverjük, beletesszük a lisztet, tejfölt, sót, borsot -mintha rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű