menu

Családireceptkönyv.hu

Hummusz (csicseriborsókrém)


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg csicseriborsó

5-6 ek szezámmag
5 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
0.5 db citrom leve
1.5 dl víz (ízlés szerint a főzővízből)

bors
kömény
esetleg petrezselyem

Elkészítés:


A csicseriborsót beáztatjuk, 1-2 napra a hűtőbe tesszük. (A csicseriborsó nehezen adja meg magát, sokáig kell főzni. Az áztatással lehet rövidíteni a főzési időn.)

A főzés napján feltesszük a csicserit főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörköljük. A fokhagymát felaprítjuk.

Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden hozzávalót. Egy botmixerrel pépesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rengeteg verziója van, egyéb fűszerekkel is ki lehet próbálni pl.: chili. Én a végén MUSTÁRT adtam még hozzá, szerintem nagyon jót tesz neki! :)

Szendvicskrémként pirítósra kenve, mártogatósnak és köretnek is jól elmegy.

Hummusz (csicseriborsókrém)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lila hagymás krumlisaláta
Lila hagymás krumlisaláta

A krumplit megtisztítjuk, majd felkockázzuk és megfőzzük sós vízben, végül leszűrjük és hűlni hagyjuk. A hagymát felkarikázzuk és félretesszük A tejfölt, a mustárt, a kristálycuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes saláta formában dermesztve
Majonézes saláta formában dermesztve

1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízb...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

A vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem. A káposztát leszeltem, gyalultam. Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát, közé a fűszereket, majd a tetejét...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolos avokádósaláta
Karfiolos avokádósaláta

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben kb. 3 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a salátát megmossuk, darabokra tépkedjük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk