30 dkg lencse, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojás sárgájából friss majonéz, kevés citromlé, 1 kiskanál magos mustár, só, bors, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás keményre főzve, 1 kis fej hagyma apróra vágva
A lencsét előző este leöblítjük és beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla és tiszta vízbe puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét. A főzővízbe babérlevelet, fokhagymát és sót teszünk. Amikor a lencse megfőtt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat keményre főzzük és a tojás sárgából elkészítjük a majonézet. Egy tálban a tejfölt a majonézzel, citromlével és mustárral elkeverjük, ízesítsük sóval és borssal és ezután hozzáadjuk a hagymát valamint a kihűlt lencsét. Jó összekavarjuk. Tetejét tojásszeletekkel díszítjük illetve tetszés szerint a lencse közé is keverhetünk kis kockára vágott kemény tojást. Tálalás előtt behűtjük.
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurthoz hozzákeverjük a finomra aprított fokhagymát, sót, borsot, római köményt és a durvára vágott diót. A sült céklákat lereszeljük és hozzáforgatjuk a joghurthoz. Tálal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellről levesszük a csontot. Így kapunk 2 db mellet. A húst beszórom a fűszerkeverékkel,kissé borssal is meghintem és bőven megszórom zúzott fokhagymával. Egy tálba tesz...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, picit hagyjuk állni és kinyomkodjuk a levét. A retket megmossuk és felszeleteljük, hozzáadjuk. A joghurtba keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű