A tésztához:
3 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
10 dkg kristálycukor
50 dkg finomliszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
15 dkg margarin
15 dkg mazsola
5-5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj vagy cukrozott vegyes gyümölcs
A forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A tetejére:
6 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit be a gépbe és "sweet" funkción megsütjük. :)
FIGYELEM! Ha gépben sütöd, vedd a FELÉRE a mennyiségeket, különben kifolyik a bödönből!
1. A hozzávalókat 2 órával a sütés kezdete előtt szobahőmérsékletű helyre tesszük – ez a siker egyik titka. 2. A tepsit/sütőformát kibéleljük sütőpapírral vagy a teljes mennyisé...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörölje le a tojásokat cukorral és kefirrel. Fokozatosan adjunk hozzá egy laza keveréket (sóval és szódabikarbónával kevert lisztet). Keverje össze a sima tésztát, fedje le egy ruh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sóval és cukorral elkevert lisztet elmorzsoltam a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. Letakarva 30 percre hűtőbe tesszük. A pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű