A tésztához:
3 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
10 dkg kristálycukor
50 dkg finomliszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
15 dkg margarin
15 dkg mazsola
5-5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj vagy cukrozott vegyes gyümölcs
A forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A tetejére:
6 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit be a gépbe és "sweet" funkción megsütjük. :)
FIGYELEM! Ha gépben sütöd, vedd a FELÉRE a mennyiségeket, különben kifolyik a bödönből!
Először főzzük le a kávét, mert hidegen lesz rá szükségünk. Verjük fel a tojások fehérjét, hozzá adva a vége felé 1 ek cukrot. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliás és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojást, zsírt, cukrot, lekvárt, narancshéjat habosra keverjük - addig, míg a cukor elolvad. (A kézi mixerrel keverve kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóból ( a tepertő kivételével ) a meleg tej fokozatos hozzáadásával egy laza kelt tésztát gyúrunk. Majd az összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű