A tésztához:
3 dkg élesztő
kb. 3 dl tej
10 dkg kristálycukor
50 dkg finomliszt
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
15 dkg margarin
15 dkg mazsola
5-5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj vagy cukrozott vegyes gyümölcs
A forma kikenéséhez:
2 dkg margarin
A tetejére:
6 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit be a gépbe és "sweet" funkción megsütjük. :)
FIGYELEM! Ha gépben sütöd, vedd a FELÉRE a mennyiségeket, különben kifolyik a bödönből!
1. Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. 2. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy, ribizli, áfonya. 3. A piskóta tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kb. 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében megkelesztjük. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a pici sót és a cukrot, közzékeverjük a sütőport. A köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1.5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és ízlés szerinti rum aromával. Egy jénai tálba, vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a 1.5 dl rumos-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd egy tálba a lisztet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy fakanállal jól keverd össze. Adj hozzá annyi tejet, hogy k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes