8 vékony szelet kicsontozott sertésborda, 20 dkg sajt, fél liter paradicsomlé, 2 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, curry, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, kevés cukor és ízlés szerint só.
A hússzeleteket megsózom, megborsozom, és lisztbe mártom. A felvert tojást a curryporral és egy gerezd zúzott fokhagymával megfűszerezem, majd a lisztezett szeleteket megmártom benne, végül pedig a zsemlemorzsában is meghempergetve, bő, forró olajban szép pirosra megsütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat leitatom a húsokról. Egy akkora tűzálló tálat vagy tepsit készítek elő, amibe négy szelet rántott hús egymás mellett kényelmesen elfér. El is helyezem benne, majd mindegyikre ráteszek egy-egy vékony szelet sajtot, de akkorát, ami egészen elfedi a hússzeleteket. Erre rakom rá a megtisztított és felkarikázott egyik vöröshagymát, majd újra rántotthús-réteget helyezek el a tetején. Megint beborítom sajtszeletekkel. A rétegezést a hagymakarikákkal fejezem be. A paradicsomlébe beleszórom az összes megmaradt fűszert (a petrezselyem meg a fokhagyma kivételével) és felforralom. Néhány percnyi forralás után belekeverem a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselyem-zöldet, végül az egészet ráöntöm az étel tetejére. A megmaradt, megreszelt sajttal vastagon beborítom, és a tálat szorosan, lehetőleg légmentesen be is fedem. Előmelegített forró sütőben 45-50 percig párolom közepesnél valamivel kisebb lángon. Ezután még fél óráig hagyom benne a tűzálló edényben, addig az ízei összeérnek. Kagylótésztával tálalom.
A karajszeleteket sózzuk,borsozzuk,grill fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk. A hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt csülköt többszöri átmosás után kuktában, babér leveles, borsos, fokhagymás vízben jó puhára főzöm. 2. A káposztát legyalulom és enyhén besózom. 3. Az apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is. A megszokott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírtgolyó elkészítéséhez a darált húst tálba tesszük. Villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és vöröshagymát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű