Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc tejfölmártásban nokedlivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombóchoz:
• 50 dkg darált sertéshús (dagadó, vagy apró hús)
• 2 db tojás
• 3 evőkanál zsemlemorzsa
• só, őrölt fehér bors
• delikát ételízesítő
• őrölt szerecsendió
A mártáshoz:
• 2 db közepes fej vöröshagyma
• csipet só
• pici őrölt köménymag
• őrölt fehér bors
• késhegynyi szódabikarbóna
• jó minőségű őrölt pirospaprika
• 3 dl víz, vagy maradék húsleves (amennyiben, nem húslevessel csináljuk)
• 1 db húsleves kocka
• 4 és 1/2 dl tejföl
• 2 evőkanál olaj
A sűrítéshez:
• tetszés szerint, liszt, ételsűrítő

Elkészítés:


Elkészítés
A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, csipet sót teszünk rá, és mikor már üvegesedik, rátesszük a szódabikarbónát. Tűzről lehúzva belekerül a köménymag, a bors, a pirospaprika, és felöntjük a vízzel, vagy a húslevessel, amikor felforr, belerakjuk a gombócokat.
30 perc után besűrítjük a tejföllel, és a választott sűrítővel. Forrás után, már nem kell tovább főzni. Finom nokedlival, esetleg csőtésztával tálaljuk.

Húsgombóc tejfölmártásban nokedlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar (borsós) pörkölt
(borsós) pörkölt

A hagymát megpirítom, mehet rá a paprika, gyorsan öntök rá vizet, aztán a paprikát meg a paradicsomot is rádobom, utána jöhet a felkockázott hús, a fűszerek, a víz. Borsót a fajtá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sült tarja,sajtal,gombával és tükörtojással
Sült tarja,sajtal,gombával és tükörtojással

Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve
Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve

A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket. Olajon meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk