15 dkg cukor
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojás
1 kiskanálnyi sütőpor
3 evőkanál főtt kávé
a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
2 tojás
3 dl tej
12dkg vaj
A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanálnyi vaj
5 dkg csokoládéreszelék
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
A tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mákos réteg: A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézLehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes