Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
1 csésze rizs
4 tojás
20 dkg füstölt szalonna
450 g tejföl
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
A húst megmossuk, kb. fél-egy cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet rá még foghagymát is, majd hagyjuk állni. Addig a zöldségeket felszeljük, én a paprikát...
Elkészítési idő: kb. 1 óraElkészítése: A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom...
Elkészítési idő:A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott rizst sós vízben me...
Elkészítési idő: 35 percA burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpráoljuk, majd be...
Elkészítési idő: 105 perc