Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
1 csésze rizs
4 tojás
20 dkg füstölt szalonna
450 g tejföl
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy sütőtálat. Fonnyasszuk meg a spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt. Csöpögtessük le és vágjuk össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Fűszerezzük, és puhára pároljuk. Egy másik lábosban a rizst kevés olajon felforrósítjuk, hozzáöntü...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe ( vagy használhatunk konzerv babot ) Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. A babot egy edénybe tessz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, vaníliás cukrot natúr joghurtot puha lágy tésztát tudunk gyúrni belőle ha igényli még adjunk hozzá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Nehéz