Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
1 csésze rizs
4 tojás
20 dkg füstölt szalonna
450 g tejföl
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
A lereszelt krumplit egyenletesen terítsük bele egy vajjal kikent tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a kedvelt fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe öntsünk bele kevés olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedem és gyengén sós vízben puhára főzöm leszűröm hagyom hogy csepegjen ki a leve. Apróra vágom a császárszalonnát(sonkát),megreszelem a sajtot. Egy Jénai t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNagyon egysuerű . Az apróra vágott kis fej hagymát fel teszem kevés olajon dinsztelni,fél időnél zeszek rá kb.-egy vagy két késhegynyi száritott tárkonyt azzal is piritom mert igy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű