Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
1 csésze rizs
4 tojás
20 dkg füstölt szalonna
450 g tejföl
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint ételízesítő
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
A tejbegríz hozzávalóit egy edénybe rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon, 8-10 perc főzéssel besűrítjük. Ekkorra a mák és a búzadara is magába szívja a foly...
Elkészítési idő: 15 percSzóval elsőként a tésztát gyúrom össze (bár a franciák többsége a boltban kapható kész tésztát használja, én kevésbé szeretem, olcsóbb és finomabb az itthon készült, ráadásul öt pe...
Elkészítési idő:A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével vagy egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és nagyjáb...
Elkészítési idő:A töltelékhez a hozzávalókat a rizs kivételével jól összedolgozzuk. A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk. A káposztát ki...
Elkészítési idő: