Hozzávalók:
4-5 csirkecomb
1 fej lila hagyma
4 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
1 dl olaj
liszt
paprika
só
fűszerek
újburgonya
petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe.
Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokhagyma, reszelt sajt, olaj keverékéből. Ezt öntsük a csirkékre.
Közben az újburgonyákat mossuk át – héját kapargassuk le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté vagy négyfelé, majd öntsük a tepsibe. Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (nálunk mangalica zsírral készült) és egy kevés vizet is. Nagy szemű sóval fűszerezzük. A petrezselymet aprítsuk fel és tegyük a krumplira. (mehet bele rozmaring is, de az újkrumpli jobban szereti a petrezselymet).
Ezután mindkét étel mehet a sütőbe. Nagyjából egy időben fognak elkészülni. (40-50 perc alatt)
1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. 2. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellet felszeleteljük és kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük. 2. Majd összekeverjük a gombát, a sajtot, a tömlős sajtokat a zöldfűszerekkel és fokhagymás sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat sózom, borsozom, és az olívaolajon megpirítom. Ha a hús kellően puha és megpirult, ráöntöm a mustárokkal elkevert tejfölt, és összeforralom. Megszórom aprított...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszeljük, beletesszük egy tálba, és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és összekeverjük. Fűszerezzük a provence-ival és a borssal. Hozzákeverjük a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes