Hozzávalók:
4-5 csirkecomb
1 fej lila hagyma
4 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
1 dl olaj
liszt
paprika
só
fűszerek
újburgonya
petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe.
Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokhagyma, reszelt sajt, olaj keverékéből. Ezt öntsük a csirkékre.
Közben az újburgonyákat mossuk át – héját kapargassuk le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté vagy négyfelé, majd öntsük a tepsibe. Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (nálunk mangalica zsírral készült) és egy kevés vizet is. Nagy szemű sóval fűszerezzük. A petrezselymet aprítsuk fel és tegyük a krumplira. (mehet bele rozmaring is, de az újkrumpli jobban szereti a petrezselymet).
Ezután mindkét étel mehet a sütőbe. Nagyjából egy időben fognak elkészülni. (40-50 perc alatt)
A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsibe rakjuk, olajban a fokhagymával és a fűszerekkel megsütjük a húst. 2. Az olajjal locsolgatjuk. 3. Amikor a hús már majdnem kész, rátesszük a kockára vágott krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 A megmosott és szárazra törölt csirkemellet felkockázzuk. 2 Egy nagy, teflon bevonatos serpenyőbe olajat öntünk, és alacsony hőfokon sütni kezdjük a csirkét. Ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű