menu

Családireceptkönyv.hu

Balkáni kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kacsa
Fokhagyma 4 gerezd
Bor, fehér, száraz 2-3 dl
Majoranna

Krumpli 1,5 kg
Vöröshagyma kb 2 fej
Zöldpaprika 25 dkg
Tejföl, egy nagy pohár
Pirospaprika 2 kávés kanál

Elkészítés:


Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom.
Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majorannát teszek a belsejébe és kívül is megszórom vele. Beleteszem a lábosba. Mellédobom a fokhagymagerezdeket. Beleöntöm a bort. Fedőt teszek rá és lassan felforralom. Ezután a legkisebb lángon főzöm. Fél óra múlva megfordítom a kacsát. Még fél órát főzöm kb, akkor villával ellenőrzöm, hogy puha-e, ha igen, leveszem a tűzről.

A kacsát kiveszem a léből egy tányérra. A levét a krumplinál fogom használni.

A krumplit megpucolom, megmosom, vékony szeletekre vágom. Előveszem a tepsit és meglocsolom az alját a kacsa levével. Erre
egyenletesen lerakom a krumpli felét, meglocsolom a kacsa levével, megsózom. Lerakom a többi krumplit is, locsolom, sózom. A megpucolt vöröshagymákat karikára vágom és a krumplira terítem. Ezt is meglocsolom. A paprikákat csíkokra vágom, ráterítem a hagymára. Meglocsolom ezt a réteget is.

Most lefedem alufóliával a tepsit és kb 200 fokon elősütöm kb 40 percig.

Ha megpuhult a krumpli, kiveszem a sütőből, leveszem az alufóliát óvatosan, nehogy a gőz a pofámba vágjon.

A tejfölt elkeverem a pirospaprikával és egyenletesen rákenem a tepsi tartalmára. Tetejére helyezem a kacsát és betolom a sütőbe. Addig sütöm, amíg szép színe lesz a kacsának, kb fél óra kb 200 fokon.

És kész!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Temesvári csirkeragu
Csirkemell - Temesvári csirkeragu

1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, tűzről levéve szórunk rá kis piros paprikát. 2. Kevés vízzel felöntjük és hozzáadjuk a kockára vágott húst, valamint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Baconos-sajtos csirke
Baconos-sajtos csirke

1.)A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles Rakott Makaróni
Csirkemelles Rakott Makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke

A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk