Kacsa
Fokhagyma 4 gerezd
Bor, fehér, száraz 2-3 dl
Majoranna
Só
Krumpli 1,5 kg
Vöröshagyma kb 2 fej
Zöldpaprika 25 dkg
Tejföl, egy nagy pohár
Pirospaprika 2 kávés kanál
Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom.
Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majorannát teszek a belsejébe és kívül is megszórom vele. Beleteszem a lábosba. Mellédobom a fokhagymagerezdeket. Beleöntöm a bort. Fedőt teszek rá és lassan felforralom. Ezután a legkisebb lángon főzöm. Fél óra múlva megfordítom a kacsát. Még fél órát főzöm kb, akkor villával ellenőrzöm, hogy puha-e, ha igen, leveszem a tűzről.
A kacsát kiveszem a léből egy tányérra. A levét a krumplinál fogom használni.
A krumplit megpucolom, megmosom, vékony szeletekre vágom. Előveszem a tepsit és meglocsolom az alját a kacsa levével. Erre
egyenletesen lerakom a krumpli felét, meglocsolom a kacsa levével, megsózom. Lerakom a többi krumplit is, locsolom, sózom. A megpucolt vöröshagymákat karikára vágom és a krumplira terítem. Ezt is meglocsolom. A paprikákat csíkokra vágom, ráterítem a hagymára. Meglocsolom ezt a réteget is.
Most lefedem alufóliával a tepsit és kb 200 fokon elősütöm kb 40 percig.
Ha megpuhult a krumpli, kiveszem a sütőből, leveszem az alufóliát óvatosan, nehogy a gőz a pofámba vágjon.
A tejfölt elkeverem a pirospaprikával és egyenletesen rákenem a tepsi tartalmára. Tetejére helyezem a kacsát és betolom a sütőbe. Addig sütöm, amíg szép színe lesz a kacsának, kb fél óra kb 200 fokon.
És kész!
- A pulykacombokat fokhagymával sűrűn(!!) megspékeljük. Egy combhoz egy fej fokhagyma elmegy. - A pulykacombokat délól estig enyhén sós tejben többször megforgatva áztatjuk. - Es...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon, pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megfonnyasztom, megsózom. A megmosott, átvizsgált, szükség szerint darabokra vágott zúzát hozzátéve, fehéredésig pirítom. Beleöntöm a bort...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű