4 egész csirkecomb
20 dkg szeletelt bacon
2 nagyobb vöröshagyma
3 ek. liszt
só, bors,vegeta
olaj vagy zsír
A combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük.
Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal egy közepes tepsit (esetleg jénait) és beletesszük a combokat. Pici vizet önthetünk alá. A tepsit lefedjük alufóliával, és 210 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Amíg sül felkarikázzuk a hagymát, szétszedegetjük a szeleteket és egy tálba tesszük. Rászórjuk a lisztet, jól beleforgatjuk, majd forró olajban, kis adagokban szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan pirul! Ha letelt a 40 perc levesszük a fóliát a húsról és egyszer-kétszer megforgatva, szép pirosra sütjük a combokat.
Egy nagyobb jénaiba soroljuk a combokat és a hagymakarikákat, úgy hogy alulra is hagyma kerüljön. Lefedjük a jénait és 5-10 percet pihentetjük,hogy összeérjenek az ízek. Természetesen bármelyik csirke alkatrészből elkészíthető, és a fűszerezése is ízlés szerint változtatható. Nekem ez az egyszerű, kicsit borsos fűszerezés vált be, mert így őrzi meg makói jellegét, azaz a pirított hagyma és a sült szalonna dominál benne. Petrezselymes burgonyával és paradicsom - salátával a legfinomabb.
A húst sózzuk be, majd forgassuk meg lisztbe. Kivajazott tepsibe rakjuk, rá a sajtokat, hogy jól ellepje, majd öntsük fel tejszínnel. Fólia alatt addig süssük míg a hús nem puhul m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCombokat felkockázom kisebb darabokra,a gombát cikkekre vágom,olajon párolom,só,bors,fokhagymapor hozzáadásával,lehet víz nem is szükséges hozzá,de ha kell picit teszünk,mikor megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, egy csík sonka, egy csík sajt, majd feltekerjük és fogvájóval átszúrjuk. Bepanírozzuk és kisütjük. Burgonyakrokettel találjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyúzd le a kacsacombok bőrét, arra nem lesz szükség most. A combokat vágd ketté, és papírtörlővel itatsd át. Kevés zsiradékon pirítsd meg a póréhagymát és a gyömbért, pirítsd meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehéz