100 g Gyermelyi négytojásos rövidmetélt, 4 db alma, 6 evőkanál dió, 1 evőkanál baracklekvár, 2 db tojás, 4 evőkanál cukor, 1 db citrom, 1 tasak vaníliás cukor, rum
A mártáshoz: 2 evőkanál cukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 3 dl tej, 1 tasak vaníliás krémpor
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk, és 200 fokos sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk, és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, pici rummal, majd belekeverjük a darált diót és a főtt tésztát. Az elősütött almákba beletesszük a lekvárt, majd a tésztás tölteléket, és a sütőbe visszatéve 10-15 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és habzsákból kinyomva díszítjük vele a töltött almákat. Felmelegítjük a sütőt 250-300 fokra, és megsütjük a habot az alma tetején. Fahéjas öntettel tálaljuk.
Az öntet elkészítése: a tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kevés tejjel jól kikevert fahéjat, krémport és cukrot. Csomómentesre keverjük és kiforraljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
Összeturmixoljuk. Nagyon kevés zsíron kisütjük. 4-5 palacsinta lesz belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a vajjal elmorzsolom majd a 8 tojás sárgája, 2 kanál tejföl (ha szükséges akkor + 1 ek) összegyúrom, fél órát pihen. 2. Töltelék: túró,4 evőkanál liszt, 3 cs vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a cukorral, a zsírral, a lekvárral és a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokon...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűGyúrja össze a lisztet, a sót, egy csomag vaníliás cukrot, egy tojást, 75 g cukrot és a vajat sima tésztává, majd tegye kb. 30 percre a hűtőbe. Keverje habosra a két tojást, egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű