A húspogácsához:
Pár csepp olívaolaj
15 dkg darált kacsahús (mell+comb)
só, bors
A rozmaringos majonézhez:
10 g majonéz
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
A balzsamecetes narancsdzsemhez:
20 g narancsdzsem
1 ek balzsamecet
Az összeszereléshez:
hamburger buci
2 szelet paradicsom
római saláta
A szószokhoz először a rozmaringot finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a majonézhez, amibe belenyomunk egy gerezd fokhagymát is, majd az egészet összekeverjük. A balzsamecetet hozzáadjuk a narancsdzsemhez és összekeverjük.
A kacsahúsból 15 dkg súly körüli pogácsákat formázunk, majd éppen pár csepp olívaolajat eloszlatva a serpenyőben átsütjük a húst. A felesleges zsiradékot leöntjük, majd egy kevés kacsazsíron lepirítjuk a hamburger bucit. Az alját megkenjük a narancsdzsemmel, erre jön a saláta és a hús, erre pedig a paradicsomszeletek és a majonézzel megkent bucitető.
A húst csíkokra végjuk, kevés olajon puhára sütjük, közben sóval és borssal fűszerezzük, majd félretesszük, és melegen tartjuk. A csirkemellcsíkokat sóval, borssal, a citromlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját vagy karajt kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, egy tepsit kikenünk zsírral, és beletesszük a húst. Fokhagymát pucolunk, felkarikázzuk, megszórjuk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két csomag pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk. Ha kész a puding, itt adjuk hozzá a folyékony édesítőt vagy cukrot. A rizshez hozzáadjuk a tojássárgáját, fehérjét f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű