A húspogácsához:
Pár csepp olívaolaj
15 dkg darált kacsahús (mell+comb)
só, bors
A rozmaringos majonézhez:
10 g majonéz
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
A balzsamecetes narancsdzsemhez:
20 g narancsdzsem
1 ek balzsamecet
Az összeszereléshez:
hamburger buci
2 szelet paradicsom
római saláta
A szószokhoz először a rozmaringot finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a majonézhez, amibe belenyomunk egy gerezd fokhagymát is, majd az egészet összekeverjük. A balzsamecetet hozzáadjuk a narancsdzsemhez és összekeverjük.
A kacsahúsból 15 dkg súly körüli pogácsákat formázunk, majd éppen pár csepp olívaolajat eloszlatva a serpenyőben átsütjük a húst. A felesleges zsiradékot leöntjük, majd egy kevés kacsazsíron lepirítjuk a hamburger bucit. Az alját megkenjük a narancsdzsemmel, erre jön a saláta és a hús, erre pedig a paradicsomszeletek és a majonézzel megkent bucitető.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. A hagymát, a fokhagymát és a gombát tiszítsuk meg, vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűntr-un bol se pune faina, se adauga drojdia si sarea apoi se amesteca bine. Daca folositi drojdie proaspata, dizolvati-o intai in apa calda si apoi o adaugati peste ingredientele u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk. A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű