50 dkg fácánhús
15 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
2 db tojássárgája
2 db fõtt tojás
2 db citrom
1 dl étolaj (olívaolaj)
3 dkg mustár
1 dl fehérbor
1 dl majonéz
só, bors, cukor ízlés szerint
A megtisztított fácánt a zöldségekkel, sóval, borssal – annyi vízzel, hogy ellepje – feltesszük főni. A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük.
A megfőtt fácánt kicsontozzuk és a főtt zöldségekkel együtt apró kockára vágjuk. A vöröshagymát is felaprítjuk.
A két tojássárgáját kikeverjük cukorral, a citrom levével, a mustárral, sózzuk, borsozzuk, kis adagokban hozzáadjuk az étolajat, majd a bort.
A mártással összekeverjük a kockára vágott, összekevert húst, zöldséget, burgonyát, hagymát, s egy porcelántálra halmozzuk, leöntjük a majonézzel.
Főtt tojással, citromkarikákkal díszítve, pirítóssal tálaljuk.
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű9 tojást keményre főztem, megpucoltam, az őzgerincformát kibéleltem a sonkaszeletekkel. A tojásokat, a párizsit, az uborkákat és a lilahagymát apró kockákra vágtam. Összekevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű