500 g fejes káposzta
150 g sárgarépa
55 g porcukor
0.5 teáskanál só
0.3 teáskanál feketebors (őrölt)
60 ml 2,8%-os tej
150 g majonéz
1 evőkanál fehérborecet
2.5 evőkanál citrom leve
Először a káposztát csíkozzuk fel.
megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket.
Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot, tejet és majonézt
Majd az ecetet és a citromlevet is adjuk hozzá. Végül keverjük simára a szószt.
Öntsük a salátára és jól keverjük össze az egészet, majd legalább két órára tegyük a hűtőbe.
A szép, egészséges krumplikat mossuk meg, és sós vízben főzzük meg héjastól. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel kockákra. Nem kell vele finomkodni, de azért túl dur...
Elkészítési idő: 15+ 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA joghurtot egy papírtörlővel kibélelt szűrőbe kanalazzuk, és legalább 1-2 órát hagyjuk szűrődni. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd julienre vágjuk, vagy durvára reszeljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű