1 fej káposzta
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma (a színesebb összhatás érdekében lilahagyma is lehet)
1 evőkanál porcukor (édesítőporral is helyettesíthető)
kb. 1,5 dl majonéz (én light változattal készítem)
1 evőkanál ecet
2 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
A megtisztított zöldségeket aprítsuk fel egy nagy tálba: a káposztát és répát kockázzuk fel, (de felcsíkozva is mehet), a hagymát is kockázhatjuk, de akár le is reszelhetjük nagylyukú reszelőn. A többi hozzávalót egy másik edényben először keverjük össze (kézi habverővel nagyon egyszerű és gyors), majd ezt löttyintsük rá a zöldségekre, és alaposan forgassuk össze az egészet. Tálalás előtt érdemes hűtőben állni hagyni legalább fél órát, hogy az ízek kellőképpen összeállhassanak.
Közben természetesen ne felejtsünk el kóstolni, hiszen egy receptet mindenki a saját ízlése szerint a legjobb, ha elkészít. Aki szereti, ha tocsogósabb, több majonézt adjon hozzá, aki pedig tovább akarja bolondítani a fűszerezést, egy kis őrölt köménnyel próbálkozzon (azzal valóban csínján!). A legügyesebb háziasszonyok saját készítésű majonézzel fokozhatják tovább az élményt.
A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk. 2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és alaposan összekeverjük. Megízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű