menu

Családireceptkönyv.hu

Nyers kelkáposzta-saláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1,6 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1,5 citrom leve,
1 kávéskanál finomra vágott kapor,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1 kávéskanál mustár,
késhegynyi összetört köménymag,
1-2 dkg cukor (vagy méz!),
egy kis só.
30-40 dkg szép, világos levelű kelkáposzta,
20 dkg borízű (savanyú) alma.

Elkészítés:



A levelekre szedett, megmosott kelkáposzta vastag főerét kivágjuk.
A leveleket nagyon finom metéltre szeljük és egészen enyhén megsózva, hideg helyre állítjuk.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük az olajjal, citromlével, a felsorolt anyagokkal (a sót a kelre tettük). Az almát megmossuk, leszárítjuk és héjasan a mártásba reszeljük, hozzákeverjük a kelkáposztát. A kelkáposztát ne nyomjuk ki.
Üvegtálra helyezzük és 2-3 mm vékonyságú piros almaszeletkékkel díszítjük.
Dúsíthatjuk egy kis reszelt zellerrel és/vagy sárgarépával.

Nyers kelkáposzta-saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Brokkolisaláta krumplival
Brokkolisaláta krumplival

Hajában megfőzzük a krumplit, közben megpároljuk a brokkolit kicsit sós vízben. Rakjunk pár csepp citromlevet a főzővízbe, hogy szép zöld maradjon a brokkoli. Még melegen meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Franciasaláta
Franciasaláta

A franciasalátához először készítsd elő a főznivaló zöldségeket. Ehhez a legegyszerűbb, ha a Magyarországon mindenhol kapható, mélyhűtött franciasaláta keveréket használod. Ezt ted...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás-almás saláta
Céklás-almás saláta

Nagy lyukon lereszelni, esetleg meglöttyinteni citromlével, és már kész is. Meg lehet bolondítani reszelt lila káposztával, dióval.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Waldorf saláta
Waldorf saláta

1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk