1 csicseriborsó konzerv, vagy 120g zacskós natur (ezesetben előtte este be kell áztatni sok vízbe, majd másnap másfél órát kell főzni sós vízben)
2 gerezd sült fokhagyma
1 ek tahini (lehet házilag is készíteni, de nekem macera, ugyhogy én venni szoktam)
fél citrom leve
1 marék apróra vágott friss petrezselyem
só, bors, kis paprika ízlés szerint
Fontos, ha főzöd a csicseriborsót, vagy ha csak a konzervből is szeded ki, ne öntsd ki a levét, mert kelleni fog!
A fokhagymát pucolás nélkül tedd a sütőbe 20 percre. Majd dobáld össze az összes hozzávalót és turmixold össze. Akkor jó, ha olyan krémesen kenhető. Kelleni fog hozzá az összes főzőlé, és ha még így sem elég, akkor egy kis vegetás forró vízzel lehet pótolni.
Ne ijedj meg ha nem tökéletes az íz, tedd a hűtőbe 1 éjszakára, mert úgy érnek össze az ízek igazán.
Másnap melegítsd fel vagy akár hidegen is tálalhatod piritossal. Vagy ha van egy kis maradék pöri, akkor rá lehet csapni a tetejére, úgy se rossz ;).
Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: A krumplikat alaposan mosd meg, majd sós vízben, héjastul főzd meg őket. Ezután vedd ki a vízből, hagyd lecsepegni és kihűlni, majd hámozd meg a szemeket. A krumplit és a lilahag...
Elkészítési idő: 12 ora Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk másho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű