menu

Családireceptkönyv.hu

Üvegtészta saláta kefirrel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 csomag üvegtészta (hipermarketekben, delikátokban, ázsiai boltokban kapható)
- fél fej jégsaláta
- 1 csokor piros retek
- 1 db alma
- 2 dl kefir
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívabogyó ízlés szerint fekete vagy zöld (el is hagyható)
- só ízlés szerint

Elkészítés:


Az üvegtésztát darabokra törjük és forró vízbe tesszük. Megvárjuk amíg megpuhul, majd leszűrjük. A megmosott retket és almát kockákra vágjuk, a salátát apróra tépkedjük. A kefirt összekeverjük a zúzott fokhagymával és egy csipet sóval. A tésztát beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az almát, retket, salátát, olívabogyót és ráöntjük az öntetet. Alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk is,

Üvegtészta saláta kefirrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Saláta tzatziki mártással
Saláta tzatziki mártással

A zöldségeket alaposan megmossuk (a mixet nem kell), apró kockákra daraboljuk. Összevágjuk a fetát és belekeverjük a zöldségekbe, majd az egész mehet a hűtőbe pihenni 1 órára. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Coleslaw, amerikai káposztasaláta
Coleslaw, amerikai káposztasaláta

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, minth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva
Sajtrolád tojással, kolbásszal, gépsonkáva

Elkészítése: A sajtot tegyük egy sütő zacskóba. Egy fazékba forraljunk annyi vizet, hogy majd a sajtot bele tudjuk állítani, ha felforrt, levesszük az edényt a tűzről és bele lóga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk