- 1 db szívsonka,
- 1 hagyma,
- 1 ek. koriander,
- 4 babérlevél,
- szemes bors,
- balzsamecet,
- méz,
Egy darab füstölt szívsonkát bőrével együtt annyi vízbe teszek, amennyi éppen ellepi, adok hozzá egy nagy hagymát, 1 evőkanál koriander magot, 4 babérlevelet és 1 teáskanál szemes borsot és fedő alatt vagy kuktában puhára főzöm.
Amikor megfőtt, kiveszem a főzőléből, a bőrét óvatosan lehúzom, hogy a zsírja megmaradjon, a zsír beirdalom és bekenem a balzsamecetes mázzal. Ehhez 6 evőkanál balzsamecetet 2 evőkanál mézzel keverek simára. 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, amíg a máz karamellizálódik. Fontos, hogy a zsír ne süljön le róla és a sonka ne száradjon ki. Langyosan vagy hidegen szeletelem.
A mustárt elkeverjük az olajjal, citromlével, sóval, borssal. Belekeverjük a karikákra vágott virslit, kockára vágott uborkát, és sajtot. Lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 percAz uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A túrót, a tejfölt sóval, borssal összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, a pici darabkákra vágott paprikát és a levé...
Elkészítési idő:6 tojást keményre főzünk és ha kihűlt, félbevágjuk. Sárgáját kivesszük és villával elmorzsoljuk. Egy teflon lábosban kevés olíva olajon megdinsztelünk 1 fej nagyon apróra vágott...
Elkészítési idő: