Libamáj, saláta, balzsamecet, olívaolaj, méz, só, bors
Először csinálunk egy szószt melyben megfürdetjük a libamájszeleteket.
2 rész olívaolaj, 1 rész balzsamecet, só, bors ezt összekeverjük és beleforgatjuk a libamájszeleteket és egy kicsit hagyjuk benne fürdeni.
Majd forró serpenyőbe megpirítjuk az egyik felét 3 perc alatt.Majd teszünk hozzá 1 rész mézet és a másik oldalát is megsütjük kb 1 perc. A tányérra teszünk salátát és a májat rátesszük és meglocsoljuk a szafttal melyben sütöttük a májat. Forró pirítós kenyérkékkel tálaljuk.
A mézet csak a végén szabad hozzáadni mert leég és keserű lesz.
A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk. Az...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1 éjsz Nehézség: KönnyűA keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát apróra vágjuk, sóval kis citromlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Zöldségeket lereszeljük és összekeverjük. Tejföl, majonéz, mustár, cukor, borsot összekeverjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverjük össze az olajat, az ecetet a sót és a borsot. Adjuk hozzá a szőlőt, az édesköményt, a zellert és a hagymát, alaposan keverjük össze. Tálaláskor szórjuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű