1 kisebb fej lilakáposzta
só
kömény
szőlő
A káposztát ledaráljuk, majd megsózzuk, és 10 percig gyúrjuk, hogy megpuhuljon. Ha kész, köménnyel is ízesíthetjük, és óvatosan, lazán belekeverjük a megmosott fehér szőlőszemeket. Hűtőbe téve minél többet érlelődik, annál finomabb!
1. Erdélyi fejes saláta: Tejföl (ha sok ember van, vödröset veszek), mehet bele egy pici natúr joghurt (bár az eredeti recept nem írja), hogy lazítsam. Ebbe megy bele só, bors és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMayonnaise und etwas Wasser in eine kleine Schüssel geben und mit dem Schneebesen cremig rühren. Essig und Zwiebelwürfel zufügen... ...und untermischen. Hinweis: Statt Mayonnais...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a mustárt, a mézet, a citromlevet és borsot egy tálban összekeverem. Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem. A sajtot felkockázom, a virslit felkarikázom...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűtöltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. Franciasalátára téve, de anélkül, friss kenyérrel is finom! Pl. vendégvárónak kitűnő, mert hamar készen van, b...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű