menu

Családireceptkönyv.hu

Forraltbor nagyban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


36 liter fehér bor
3-4 liter víz
4 kg cukor
1 zacskó egész fahéj
1 zacskó egész szegfűszeg
fél zacskó egész szegfűbors
egy lapos evőkanál kardamom (lehetőleg szintén egész)
óvatosan gyömbér (ez lehet őrült is)
4 db narancs (a héja is)
2 db citrom (szintén héjastul)
2 dl pálinka (tetszőleges)
ARÁNYOSAN CSÖKKENTENI!!!!!!!

Elkészítés:


1. várd meg, míg felmelegszik az edény
2. nem kell egy kis víz sem, úgysem ég oda (mivel nem vártad meg, hogy felmelegedjen)
3. ne a teljes 4 kg cukrot szórd bele az edénybe, hanem szép fokozatosan
Ha ezek teljesültek, akkor valószínűleg rövidebb, mint egy óra alatt végeztek ezzel a fázissal.
Ezt követően szépen fokozatosan hozzáadjuk az összes bort (az elején vigyázva, a forró cukorral érintkezve veszélyes lehet!). Ha már olyan meleg, mint egy baba fürdetővize, akkor mehetnek bele a fűszerek. A hőmérséklet ellenőrzését elvégezhetjük a klasszikus beleteszem a csuklómat módszerrel is, de mivel elég ragadós, én inkább a kóstolót javaslom. A fűszerek után hozzáadjuk a gerezdekre vágott citromot, narancsot és a pálinkát is, hagyjuk felforrni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy a fűszerek ne legyenek bent túl sokáig, mert keserű mellékízt adhatnak a készülő italnak. Max 20 perc után halásszuk ki az egészet egy szűrővel. Néhány gerezd maradhat dekorációnak. Innentől már csak annyi a feladatunk, hogy melegen tartsuk, de nem túl forrón! Időnként célszerű lejjebb venni a hőfokot, illetve esetünkben leemelni a katlanról.

Az eredmény egy finom fehér forralt bor, nőies ízvilággal. Talán a puncshoz kicsit közelebb áll, mint az alkoholos, savas vörösborokhoz.

Forraltbor nagyban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Forró csoki (Bmintbalázs)
Forró csoki (Bmintbalázs)

A forró csoki elkészítéséhez tördeld apró darabokra a csokoládét, és tedd bele a bögérbe, amiben fel fogod szolgálni az italt.Forrald fel a tejszínt, amíg apró buborékok meg nem je...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Limoncello
Limoncello

A citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodzaszörp
Bodzaszörp

1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 2. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Epres-mentás jeges zöldtea
Epres-mentás jeges zöldtea

A vizet a teafilterekkel feltesszük forrni. Hozzáadjuk a félbevágott epreket, a mentát, a citromot pedig negyedekbe vágva először belefacsarjuk, majd bele is dobjuk. Az eg...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk