1/2 evőkanál barna cukor, 1 mokkáskanál só, néhány csepp karamell, 1 púpozott csésze fehér liszt, 1 púpozott csésze teljes őrlésű liszt, 2 dkg friss élesztő, 1 evőkanál olaj, ghí a fényezéshez
Oldjuk fel a barna cukrot, a sót kézmeleg vízben adjuk hozzá a pár csepp karamellt. Keverjük össze a kétféle lisztet az elmorzsolt élesztővel és az olajjal. Készítsünk puha tésztát langyos vízzel. Gyúrjuk néhány percig. Tegyük a tésztát egy beolajozott edénybe. Fedjük le nedves ruhával és pihentessük másfél óráig, amíg kétszeresére növekszik. Ismét gyúrjuk meg a tésztát. Nyolc részre osztva alakítsunk belőle tégla formákat. Bekent sütőlemezen rendezzük el, fedjük be nedves ruhával és kelesszük duplájára. Melegítsük a sütőt 250 fokra, süssük benne a kenyérkéket kb. 20 percig. Hűtsük le nedves ruhán és ghível kenjük be, hogy fényesek legyenek.
A tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet. Ez idő alatt az élesztő elkezd dolgozni, és felhabzik. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő:A száraz hozzávalókat összekevertem, beleöntöttem a folyadékba, és 5-10 percig dagasztottam. Egy tepsi, vagy egy sütőpapir aljára kevés oliva olajat öntöttem, megsóztam, beletettem...
Elkészítési idő: 3/4 óra+ 20 perAz élesztőt 1 dl langyos ,cukros tejben felfuttatjuk A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból gyenge tésztát dagasztunk. Két cipóba gyúrjuk ki. Langyos zsírral megkenjük és...
Elkészítési idő: 1 óra200fokon 20-30percig sutjuk. 5kisebb zsemle lesz belőle
Elkészítési idő: