45 dkg liszt,1 csipet só,15 dkg porcukor,10 dkg darált dió,30 dkg vaj,2 csomag vanília,3 tojássárgája,1 citrom reszelt héja.
A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyobbra,ki mekkorát szeretne.
Darabonként kicsit megsodorjuk,kifliformára hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,majd előmelegített sütőben,(180 fok) kb 10 perc alatt megsütjük.
A forró kifliket vaníliás porcukorba hempergetjük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vízben amennyi bőven ellepi puhára főzzük. Leszűrjük, (de a főzővizet megtartjuk.) A krumplit áttörjük és a főzővízzel kihűtjük. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor kb. 4 dl tej csipetnyi só A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 3 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, és jól eldolgozzuk, majd fél órára letakarva a hűtőbe tesszük.Utána sütőpapíros t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű6 evőkanál sót tettem bele és kicsivel több, mint 2 liter langyos vizet vett fel a liszt. Mikor az én kezeim elfáradtak a Zsuzsi dagasztotta, aztán még én is egy kicsit. Szóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű