Családireceptkönyv.hu

Naan - indiai lapos kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g liszt, 2 tk só, 7 g szárított élesztő, 3 ek olíva olaj, 3 dl víz

Elkészítés:


1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól gyúrjuk össze, majd tegyük egy kevés olajjal bekent tálba, fedjük le és hagyjuk 1 órát állni, hogy 2-szeresére keljen.
2. Vágjuk a tésztát 8 egyenlő részre (kb. 250 g egyenként) és egy nyújtófával formázzuk a darabokat kb. 1 cm vastagságú és 15 cm átmérőjű körré. Ezután tegyük a lepényeket lisztezett felületre és hagyjuk állni kb. 5 percet. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokra és szárazon, olaj nélkül süssük meg benne a lepényeket, míg megbarnulnak (kb. 5 perc összesen). Hagyjuk lehűlni őket.

Naan - indiai lapos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban. Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mari
Kenyér dagasztás nélkül!
Kenyér dagasztás nélkül!

A száraz hozzávalókat összekeverni,(a rendes élesztőt is csak belemorzsolni),a vízzel jól eldolgozni,inkább lágy legyen a tészta,váljon el az edény falától,(kb.5 perc alatt kész),1...

Elkészítési idő: 13 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk