500 g liszt, 2 tk só, 7 g szárított élesztő, 3 ek olíva olaj, 3 dl víz
1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól gyúrjuk össze, majd tegyük egy kevés olajjal bekent tálba, fedjük le és hagyjuk 1 órát állni, hogy 2-szeresére keljen.
2. Vágjuk a tésztát 8 egyenlő részre (kb. 250 g egyenként) és egy nyújtófával formázzuk a darabokat kb. 1 cm vastagságú és 15 cm átmérőjű körré. Ezután tegyük a lepényeket lisztezett felületre és hagyjuk állni kb. 5 percet. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokra és szárazon, olaj nélkül süssük meg benne a lepényeket, míg megbarnulnak (kb. 5 perc összesen). Hagyjuk lehűlni őket.
Négyszer hajtogattam, úgy 20 percenként, aztán ellapogattam, feltekertem, formába tettem, hagytam kelni 20 percig. Nagyon ferdén bevágtam, megint hagytam kicsit kelni. Megkentem fe...
Elkészítési idő: 1,5 óraA burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztőt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük...
Elkészítési idő: 2 óraReszeljük le a cukkinit kis lyukú reszelőn. A levét nem kell kinyomkodni. Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony anyagokat (ebbe tegyük a reszelt cukkinit), majd önts...
Elkészítési idő:Házi-kenyér 0.5 kg liszt 1 kiskanál cukor 2 kiskanál só instant élesztő 2.5 dl meleg víz A hozzávalókat összekeverem és 10-15 percig dagasztom. Aztán letakarjuk és...
Elkészítési idő: