Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, majoránna, oregáno, őrölt pirospaprika, só, bors, olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Csirkemell-falatkák tejszínes mártásban
Csirkemell - Csirkemell-falatkák tejszínes mártásban

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd pörcre sütjük (ropogós barnára). 2. Amikor kisült, beletesszük az apróra darabolt vöröshagymát, megdinszteljük, majd a nagyobb kockára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott csirkemell recept
Rakott csirkemell recept

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Rakott sajtos csirkemell – Én is gyakran csinálok il
Rakott sajtos csirkemell – Én is gyakran csinálok il

A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros gombás csirkemell
Mustáros gombás csirkemell

A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk