500g csirkemellfilé
450 gramm fagyasztott brokkoli
Ízlés szerint sajt (sovány is lehet de az nehezen olvad)
kb 2-3 deci főzőtejszín vagy más, ezt helyettesítő tejszín-utánzat
só
1. A brokkolit melegítsd fel hogy kiengedjen, majd botmixerrel zúzd össze a tejszínnel és némi sóval. Fokhagymát is tehetsz bele de nélküle is finom.
2. A csirkemellfilét szeleteld fel úgy, hogy lapos szeleteket kapjál. Sózd be és tedd kókuszzsírral kikent tepsibe.
3. Öntsd rá a masszát a csirkére, majd reszelj sajtot a tetejére. Előmelegített sütőben a csirke mennyiségétől függően 30-60 perc alatt lesz kész. Ha több csirkét sütsz meg, akkor az első fél órában fedd le alufóliával hogy a sajt ne égjen meg a tetején idő előtt!
Tápanyagtartalom
Kalória: 1065 Kcal
Fehérje: 146 gramm
Szénhidrát: 37 gramm (zömében a brokkoliból)
Zsír: 45 gramm (függ attól, hogy milyen tejszín-alternatívát használsz, mi 10%-os főzőtejszínnel számoltunk)
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő:A csirkét kis, vékony szeletkékre vágjuk. A tepsi aljára olívaolajat öntünk. A csirkeszeletek mellé sajtszeleteket teszünk és az egészet két-két szelet baconbe tekerjük. Előmelegít...
Elkészítési idő:A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd addig pároljuk míg ki nem fehéredik. Ekkor hozzá adjuk a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát, tengeri sót, borsot és me...
Elkészítési idő: