1 fej saláta (annál szebb, minél színesebb, én most lollo rosso-t használtam), 2 kígyóuborka, 1 kis csokor újhagyma, 8 ek olívaolaj, 4 ek fehérborecet, Só, bors, 1 nagy gerezd fokhagyma
Az egyik kígyóuborkát meghámozzuk, magjait kikaparjuk. Feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük az olívaolajat, ecetet, a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd ismét összemixeljük.
A salátát megmossuk, majd nagyobb falatnyi darabokra tépkedjük. A másik uborkát hosszában félbevágjuk, magjait szintén kikaparjuk, vékonyra szeljük. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a zöldségeket összekeverjük, végül összeforgatjuk az öntettel.
A paprikákat kicsumázzuk és alaposan megmossuk, majd vékony karikára vágjuk, vékonyan lesózzuk és állni hagyjuk. Salátalét készítünk vízből, ecetből, sóból és cukorból. A felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHűtés után grillezett húsokhoz kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral befedünk egy nagy tepsit, belehelyezzük sorban a megmosott paprikákat. Előmelegített sütőben, kb. 180-200 fokon addig sütjük, míg az oldaluk megbarnul. Ha a salátába s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűQuinoa nach Anleitung kochen, abtropfen lassen und beiseitestellen, etwas auskühlen lassen. In einer Schüssel Gurke, Tomaten, schwarze Oliven, Koriander, Paprika und Zwiebeln mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű