25 dkg lencse, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 1 nagy lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj
Nos, mivel a lencsét áztatni kell, legalább egy estét, kezdd azzal, hogy beáztatod, másnap pedig folytathatod. Ha eleget ázott, egy fazékban főzd meg a babérlevelek, valamint némi só és bors társaságában - nem baj, ha egy nagyon picit kemény marad -, majd tedd félre.
Egy csészébe önts olajat, abba vágd a hagymát - minél apróbbra -, aprítsd mellé a petrezselyem nagy részét, törd hozzájuk a fokhagymát, majd nyomd bele a citromot. Ha ez kész, keverd el a lencsével az egész matériát, petrezselyemmel díszítsd, és amíg nem fogyasztjátok, tedd hűtőbe.
Kevés vízzel öntetet keverünk az olajból, az ecetből, a kristálycukorból, a sóból, a borsból és az apró hagymakockából. A pontos arányokat ízlés szerint állítjuk be. Nálam így néz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is. Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze kell turmixolni, és mehet rá a pirítósra. Nagyon egészséges fincsi kis reggeli.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű