25 dkg lencse, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 1 nagy lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj
Nos, mivel a lencsét áztatni kell, legalább egy estét, kezdd azzal, hogy beáztatod, másnap pedig folytathatod. Ha eleget ázott, egy fazékban főzd meg a babérlevelek, valamint némi só és bors társaságában - nem baj, ha egy nagyon picit kemény marad -, majd tedd félre.
Egy csészébe önts olajat, abba vágd a hagymát - minél apróbbra -, aprítsd mellé a petrezselyem nagy részét, törd hozzájuk a fokhagymát, majd nyomd bele a citromot. Ha ez kész, keverd el a lencsével az egész matériát, petrezselyemmel díszítsd, és amíg nem fogyasztjátok, tedd hűtőbe.
1. Using a sharp knife, remove the peel and pith from the oranges, then cut into segments. Reserve any juice (you'll need 4 tablespoons). Add the vinegar, oil and seasoning to the...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát kettőbe, majd csíkokra és kockákra vágjuk. Kefirrel, kevés vízzel fokhagymával és sóval összekeverjük. Lehet még friss, apróra vágott kaporral is ízesíteni. Nyári me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le. Hagyjuk kihűlni. A mártáshoz ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűDie Paprikaschoten waschen, putzen und in kleine Würfel schneiden. Den Mais darunter mischen. Für die Marinade alle Zutaten in ein passendes Gefäß geben und mit einem kleinen Sc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű