25 dkg lencse, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 1 nagy lilahagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, olívaolaj
Nos, mivel a lencsét áztatni kell, legalább egy estét, kezdd azzal, hogy beáztatod, másnap pedig folytathatod. Ha eleget ázott, egy fazékban főzd meg a babérlevelek, valamint némi só és bors társaságában - nem baj, ha egy nagyon picit kemény marad -, majd tedd félre.
Egy csészébe önts olajat, abba vágd a hagymát - minél apróbbra -, aprítsd mellé a petrezselyem nagy részét, törd hozzájuk a fokhagymát, majd nyomd bele a citromot. Ha ez kész, keverd el a lencsével az egész matériát, petrezselyemmel díszítsd, és amíg nem fogyasztjátok, tedd hűtőbe.
Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát durvára reszeljük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet, kis cukrot. Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot, kaprot!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű