50 dkg krumpli
1 db lilahagyma
10 dkg zöldborsó
1-2 evőkanál tárkonyecet
só
1 teáskanál ételízesítő
cukor
Az öntethez:
2 dl tejföl
1 teáskanál csípős mustár (én magosat tettem)
1 mokkáskanál currypor
só
őrölt fehérbors
cukor
Valamint:
10 dkg sajt
A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Közben a hagymát nagyon apróra felvágjuk.
Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.
Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni (ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek).
Egy tálba tesszük az öntethez valókat, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti). Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.
10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozhatunk, majd a saláta tetejére szórjuk.
Tálalhatjuk sültek vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.
A paradicsomsalátához először készítsd el az öntetet. Ehhez keverd össze az ecetet, a cukrot, sót és borsot egy pohárban vagy kisebb edényben a vízzel. Én szárított petrezselymet i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét csíkokra vágjuk, és összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és kb. ¼ órát állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk 2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz