Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg krumpli
1 db lilahagyma
10 dkg zöldborsó
1-2 evőkanál tárkonyecet

1 teáskanál ételízesítő
cukor

Az öntethez:
2 dl tejföl
1 teáskanál csípős mustár (én magosat tettem)
1 mokkáskanál currypor

őrölt fehérbors
cukor

Valamint:
10 dkg sajt

Elkészítés:


A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük (így könnyebb megpucolni), kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Közben a hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük.

Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni (ezalatt az idő alatt a krumplit jól átjárják az ízek).

Egy tálba tesszük az öntethez valókat, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük (a cukor el is hagyható, ha valaki savanyúbban szereti). Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozhatunk, majd a saláta tetejére szórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalhatjuk sültek vagy virsli mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.

Zöldborsós krumplisaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsomsaláta (bmintbalázs)
Paradicsomsaláta (bmintbalázs)

A paradicsomsalátához először készítsd el az öntetet. Ehhez keverd össze az ecetet, a cukrot, sót és borsot egy pohárban vagy kisebb edényben a vízzel. Én szárított petrezselymet i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojássaláta
Tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét csíkokra vágjuk, és összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tzatziki (fokhagymás-uborkás joghurt)
Tzatziki (fokhagymás-uborkás joghurt)

A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és kb. ¼ órát állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Farmer saláta - OK
Farmer saláta - OK

1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk 2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk