Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött tojás (francia recept)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db főtt tojás
1 nagy doboz natúr tonhal konzerv
majonéz

bors
capri bogyó
koktél paradicsom
saláta levelek

Elkészítés:


Minnden anyagot és eszközt kikészítek:
ESZKÖZÖK:
1 hosszúkás tálat a kész tojásoknak
1 nagyobb tálat a tonhal és tojássárga összetöréséhez
1 villát, 1 jó éles kést, vágólapot, 2 teás vagy mokkás kanalat a tojások töltéséhez.
ALAPANYAGOK:
főtt tojás, natur tonhal konzerv, majonéz, só, bors, kapri bogyó és koktél paradicsom.
Egy nagy tálba beletesszük a tonhalat (leve nem kell) és villával összetörjük. A főtt tojásokat ketté vágjuk és a sárgájukat a tonhalas edénybe tesszük, a fehérjéket összegyűjtjük egy másik edényben.
A tonhalas-tojássárgás tálba majonézt adagolunk, és tovább törjük villával. Tetszés szerint adagoljuk a majonézt úgy, hogy a keverék ne legyen híg, de kenhető legyen. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
A hosszúkás tálat kibéleljük saláta levelekkel.
A tojások fehérjét 2 kávés kanál segítségével megtöltjük a tonhalas majonézes masszával, és ízlésesen elhelyezzük a tálon.
A koktél paradicsomokat félbe vágjuk, mindegyik fél töltött tojásra teszünk egyet, és kapribogyókat is.
Ezek elhagyhatók, de kár lenne, elhagyni, mert így finomak.

Töltött tojás (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PARADICSOMOS MOZZARELLA SALÁTA
PARADICSOMOS MOZZARELLA SALÁTA

A paradicsomokat és a mozzarella golyókat félbe vágjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. A sós pálcika receptjét felhasználva, kicsi háromszögeket sütöttem hozzá. Ez adja a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mediterrán céklasaláta
Mediterrán céklasaláta

Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bécsi sajtsaláta
Bécsi sajtsaláta

A krémes túrót, a tejfölt és a mustárt elvegyítjük, majd az olajat - folyamatosan kevergetve - hozzáadjuk. A retket és a sajtot nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Balzsamos epersaláta pisztáciával
Balzsamos epersaláta pisztáciával

Az epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk