4 db közepes nagyságú cékla,
2 gerezd fokhagyma,
125 g joghurt,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál apróra vágott kapor,
só és ecet ízlés szerint.
Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a céklát állni egy kicsit. A fokhagymát zúzzuk össze, majd kavarjuk össze a joghurttal, a kaporral és kevés sóval.Öntsük a salátára és már fogyaszthatjuk is.
1,5 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk (kb. 10 perc alatt). Kettéválasztjuk a tojásokat,a sárgáját habverővel összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk őket. A hagymákon és a petrezselymen kívül, mindent összekeverünk egy tálba. A tojások...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű