A barna piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
220 g cukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 meggykompót
200 ml liszt
Krémhez:
6 tojássárgája
200 g cukor
300 ml tej
1 vanília puding
3 vaníliás cukor
250 g vaj
Csoki máz a tetejére:
160 g csoki
20 g vaj
50 ml Meggle cukrászhab
A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól elkeverjük, majd a nem túl sűrű tésztából palacsintákat sütünk. A töltelékhez a diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat jól összedolgozzuk, majd két cipóba osztjuk. Az egyikbe 3 evőkanál kakakóport szitálunk és eldolgozzuk. Kinyujtjuk a világos színű tésztát és erre helyezzük az ugyancs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a cukrot, a margarint összedolgozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával. Utána hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jól összegyúrjuk. Majd kissebb ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű