½ liter joghurt
40 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál cukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A sütéshez:
zsír (kacsazsír)
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy tálra szedjük a kisült tésztát és lekvárral kínáljuk.
A margarint mikrohullámú sütőben felolvasztottam, majd kicsit hűlni hagytam. A diót vágódeszkán, éles késsel durvára daraboltam, hasonlóképpen jártam el a fügével is. A feldarabo...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az eg...
Elkészítési idő:keksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő: