½ liter joghurt
40 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál cukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
A sütéshez:
zsír (kacsazsír)
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy tálra szedjük a kisült tésztát és lekvárral kínáljuk.
Az egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és minden második db-ot kiszúrom. Tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm, ha már csak langyos, lekvárral/dzsemmel összeragasztom. P...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, utána pedig legalább 10 percig keverjük a vízzel és a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet és a tojások ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben olvassz fel 1 dkg cukrot, és az élesztőt morzsold bele, majd tedd meleg helyre, és futtasd fel. Közben készítsd el a tészta alapját: fogj egy tálat, szitáld bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű